1 Kruid de kipfilets met paprikapoeder en pezo en bak ze mooi bruin en gaar in hete solo.
2 Haal uit de pan en leg ze op keukenpapier.
3 Laat ze niet volledig afkoelen, moeten lauw/warm zijn.
4 Snij de ham in grote repen.
5 Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in staafjes, meng ze onmiddellijk met het citroensap om verkleuring tegen te gaan.
6 Kuis het witloof en snij het eveneens in staafjes, meng onmiddellijk met de appeltjes.
7 Maak een dressing met de room, mayonaise, mosterd, kruiden met pezo, meng door het witloof/appelmengsel.
8 Snij het witbrood in blokjes en bak het mooi bruin en krokant in voldoende solo.
9 Laat uitlekken op keukenpapier.1
0 Leg in het midden van vier borden een hoopje veldsla, schik er de ham rond en verdeel de in plakjes gesneden lauwe kip over de borden. Verdeel vervolgens de appel/witloofsla over de borden en versier met partjes tomaat de croûtons en vers gemalen zwarte peper uit de molen.1
1 Lekker met een dik gesneden volkorenboterham besmeert met hoeveboter.
Salade van kipfilet met witloof en appeltjes is een recept van Solo Open Kitchen