Tajine met kip en abrikozen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 -Kip ontvellen en in stukken verdelen
  • 2 -Groenten reinigen en in stukjes snijden (blokjes pastinaak – sifflet wortel – reepjes paprika – stukken aardappel, ringetjes pijpajuin…)
  • 3 -Schil de gember en snij hem in fijne reepjes
  • 4 -Bak de stukken kip flink aan in boter en olie en kruid licht met peper en zout – neem daarna even weer uit de pan
  • 5 -Bak in hetzelfde vet nu de groenten behalve de aardappelen en kruid met de Masala en de kippenfond
  • 6 -Voeg de kippenstukken toe en roer goed door elkaar.
  • 7 -Voeg er ook de gedroogde abrikozen bij en roer alles goed door elkaar
  • 8 -Giet er nu het sap van ½ citroen over en een flinke scheut vlierbloesemsiroop
  • 9 -Bevochtig met wat witte wijn en wat water1
  • 0 -Leg er de aardappelstukken bij en roer alles voorzichtig door elkaar 1
  • 1 -Proef even van de saus of ze genoeg gekruid is – kruid desnoods nog wat bij met peper en zout1
  • 2 -Sluit de tajine en laat een 40 tal minuten op laag vuur sudderen tot alles gaar is1
  • 3 -Bind de saus eventueel met wat sausbinder als je dat nodig vindt

Tajine met kip en abrikozen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept