Zoek
Kip met lente-uitjes in kokosmelk
4
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 gr kipreepjes
2 bosjes lente-uitjes
1 limoen, enkel het sap
2 dl kokosmelk
1 el vissaus
3 el korianderblaadjes
3 el muntblaadjes
1 el wokolie
1 cm gember, fijngehakt
2 teentjes knoflook
1 Spaans pepertje
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Snij de lente-ui in stukjes van 4 cm.
2
Snij het pepertje doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten en snij fijn.
3
Pel de knoflook en snipper fijn.
4
Hak de koriander- en muntblaadjes.
5
Verhit de olie in de wok en roerbak de kipreepjes totdat ze lichtjes kleuren, haal uit de wok en hou apart.
6
Roerbak nu de lente-ui, de gember en het pepertje 1 minuut.
7
Doe de kipreepjes terug in de wok en roerbak alles 1 à 2 minten.
8
Giet er de kokosmelk bij en roer goed.
9
Voeg er het limoensap en de vissaus aan toe en laat 1 à 2 minuut verder garen.1
0
Kruid het geheel met pezo.1
1
Maak af met de gehakte koriander en munt.1
2
Serveer in warme diepe borden of kommen en dien op met rijst.
Kip met lente-uitjes in kokosmelk is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodpuddinkjes
45 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept