Kruidige kippenbouten of filets

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de citroen en dep droog.
  • 2 Rasp de schil van de citroen en pers vervolgens uit.
  • 3 Meng de peterselie, tijm en citroenschil met het citroensap, doe er de olijfolie en honing bij en kruid af met pezo, meng goed.
  • 4 Strijk het vlees in met dit mengsel en laat afgedekt minstens 30 minuten marineren.
  • 5 Verwarm de oven voor op 225°.
  • 6 Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg hierin het vlees met de marinade.
  • 7 Zet ongeveer 30 minuten in de warme oven, draai het vlees na 15 à 20 minuten om.
  • 8 Dien op met rozemarijnaardappeltjes en frisse salade met partjes tomaat.
  • 9 Tip: van het braadvocht kan je, indien gewenst, een saus maken.1
  • 0 Doe een half bouillonblokje (kip) bij het braadvocht en een scheutje water, laat even inkoken. Doe er dan wat room bij om in te dikken, kruid af met pezo.

Kruidige kippenbouten of filets is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept