Kipfilet met romige paprikasaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kipfilets in lange dunne repen.
  • 2 Snij de paprika's in vier en verwijder zaad en zaadlijsten, snij ze vervolgens in lange dunne repen.
  • 3 Borstel de champignons schoon en snij ze vervolgens in 4 of 6, naargelang de dikte.
  • 4 Kruid de reepjes kipfilet met een weinig kerriepoeder en pezo.
  • 5 Verhit een scheutje vloeibare solo in een zeer warme wokpan en bak de kipreepjes al roerend mooi bruin.
  • 6 Voeg de paprikarepen toe en bak ze al roerend 5 minuten mee.
  • 7 Voeg nu de champignons toe en bak eveneens 3 minuten mee.
  • 8 Kruid het geheel met pezo.
  • 9 Voeg de culinaire room en de bouillon toe en breng alles aan de kook. 1
  • 0 Voeg naar eigen smaak ontdooide doperwtjes toe aan het gerecht en laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuur, afkruiden met pezo.1
  • 1 Indien de saus te dun is, binden met wat in melk opgeloste maïzena.1
  • 2 Dien op met rijst.1
  • 3 Tip: verdraag je moeilijk paprika's, schil ze dan eerst, of leg ze 30 à 40 minuten in een warme oven op 200°, tot ze zwart zien, dan kan je ze gemakkelijk pellen.

Kipfilet met romige paprikasaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met paprikasaus en kabeljauwfilet
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met tomaten-paprikasaus en gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met salami en tomaatjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept