Zoek
Kipfilet met ricotta
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
220 gr ricotta
rucola
60 gr pijnboompitten
1/2 rode paprika
4 enkele kipfilets met vel
2,5 dl kippenbouillon
solo vloeibaar
solo, bakken en braden
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij vervolgens in blokjes.
2
Rooster de paprikablokjes en de pijnboompitten in een anti-kleefpan zonder vetstof en laat afkoelen.
3
Hak de rucola grof, hoeveelheid naar eigen smaak, best +/- 220 gr.
4
Verwarm de oven voor op 200°.
5
Meng de ricotta, de rucola, pijnboompitten en paprika tot een homogeen mengsel, afkruiden met pezo.
6
Stop 1 à 2 el van het ricottamengsel onder het vel van elke kippenfilet.
7
Vet een braadslede in met solo vloeibaar en leg de kippenfilets erin, kruid ze met pezo.
8
Leg een koffielepel solo op elke kipfilet en schenk vervolgens de bouillon rondom de filets.
9
Zet de braadslede 20 à 30 minuten in de warme oven, lepel af en toe wat braadvocht over de filets om ze sappig te houden.1
0
Dien op met een slaatje van rucola, partjes tomaat en gebakken aardappelen.1
1
Lepel het braadvocht over de filets en ook enkele druppels over de rucola.
Kipfilet met ricotta is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept