1 Kruid de kippenfilets met pezo en paprikapoeder.
2 Breng de bouillon aan de kook.
3 Verwarm de olijfolie in een kookpot met dikke bodem.
4 Fruit hierin de ui en laat enkele minuten zachtjes bakken, maar niet bruin laten worden.
5 Voeg de risottorijst (niet afgespoeld) toe en roer 2 minuten door, zodat de olie in de rijst trekt.
6 Voeg de wijn toe en laat deze al roerend verdampen.
7 Laat al roerend 15 minuten zachtjes koken, telkens onder toevoegen van een pollepel bouillon, roer tot deze is opgenomen.
8 Kijk na 15 minuten of de risotto gaar is, als het niet het geval is dan nog even door laten koken door nog wat bouillon toe te voegen.
9 Smelt ondertussen 2 el solo in een pan en bak hierin de kipfilets mooi bruin en gaar.1
0 Roer net voor het opdienen naar eigen smaak beide pesto's onder de risotto.1
1 Dresseer de risotto met een dresseerring op 4 warme borden, leg er een kipfilet bovenop en werk af met een streepje pesto, garneer met rucola en partjes tomaat.
Kipfilet met risotto en twee soorten pesto is een recept van Solo Open Kitchen