Vol-au-vent met verse frietjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 DE GEHAKTBALLETJES
  • 2 kruid het gehakt met versnipperde look, zout en peper
  • 3 voeg paneermeel toe aan het gehakt en maak gehaktballetjes
  • 4 kook de gehaktballetjes en bewaar het kookvocht
  • 5 DE SAUS
  • 6 smelt de boter
  • 7 stoof de ajuintjes (kan eventueel ook met sjalootjes)
  • 8 voeg de in stukjes gesneden champignons toe, en stoof samen met wat look
  • 9 bestrooi alles met bloem en bak deze wat aan (niet laten aanbakken, maar zorgen dat de bloemsmaak verdwijnt)1
  • 0 overgiet met wat kippebouillon (niet te veel) tot het een dikke pap vormt. Voeg vervolgens telkens wat boullion toe tot het inkookt/indikt. voeg daarna ook wat room en wat kookvocht van de balletjes aan de saus toe.1
  • 1 Voeg de geplukte kip toe aan de saus en laat nog op een laag vuurtje opwarmen1
  • 2 voeg de balletjes toe aan het geheel1
  • 3 DE FRIETJES1
  • 4 schil de aardappelen en snij in frietjes (niet afspoelen!)1
  • 5 verwarm uw frietvet tot 150 graden en bak de frietjes voor, tot ze gaar zijn (zingen)1
  • 6 Laat deze frietjes afkoelen en verwarm uw frietvet tot 180-190 graden1
  • 7 bak uw frietjes af en serveer met wat keukenzout

Vol-au-vent met verse frietjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkooltaart en frietjes uit de oven
15 min, wachten 40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met kruidenroomkaas
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische gehaktballetjes met tomatensaus en frietjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Waterijsjes van fruitmix
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept