2 kruid het gehakt met versnipperde look, zout en peper
3 voeg paneermeel toe aan het gehakt en maak gehaktballetjes
4 kook de gehaktballetjes en bewaar het kookvocht
5 DE SAUS
6 smelt de boter
7 stoof de ajuintjes (kan eventueel ook met sjalootjes)
8 voeg de in stukjes gesneden champignons toe, en stoof samen met wat look
9 bestrooi alles met bloem en bak deze wat aan (niet laten aanbakken, maar zorgen dat de bloemsmaak verdwijnt)1
0 overgiet met wat kippebouillon (niet te veel) tot het een dikke pap vormt. Voeg vervolgens telkens wat boullion toe tot het inkookt/indikt. voeg daarna ook wat room en wat kookvocht van de balletjes aan de saus toe.1
1 Voeg de geplukte kip toe aan de saus en laat nog op een laag vuurtje opwarmen1
2 voeg de balletjes toe aan het geheel1
3 DE FRIETJES1
4 schil de aardappelen en snij in frietjes (niet afspoelen!)1
5 verwarm uw frietvet tot 150 graden en bak de frietjes voor, tot ze gaar zijn (zingen)1
6 Laat deze frietjes afkoelen en verwarm uw frietvet tot 180-190 graden1
7 bak uw frietjes af en serveer met wat keukenzout