Kwartels met Savooistoemp en cognacsaus

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de filets en bouten van het karkas en bak de kwartels in wat boter.
  • 2 Kook de aardappelen en gesneden savooikool tot alles gaar is. Giet het water af en voeg de aardappelen en kool bij elkaar. Doe hierbij één eigeel, wat boter en een scheutje melk. Meng alles tot een gladde stoemp.
  • 3 Snij het spek in blokjes en bak het. Voeg deze blokjes bij de stoemp en kruid daarna af met peper, zout en nootmuskaat.
  • 4 Zet de kwartels even opzij en zorg dat ze warm blijven. Deglaceer de pan van de kwartels met de cognac en laat deze warm worden. Steek de pan even in brand en flambeer de saus. Voeg hierbij de room en laat indikken. Kruid af met wat peper en zout.
  • 5 Serveer alles samen en goed warm.

Kwartels met Savooistoemp en cognacsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde kalfsoesters met cognacsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenravioli in romige cognacsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasstukjes in cognacsaus
0 min
Bekijk recept

Kwartelfilets met Spaanse spinazie
30 min-
Bekijk recept
Kwartels met clementines en honing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kwartel met geurige couscous
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept