2 Was de worteltjes in koud water, schillen hoeft niet. Snijd ze in schuine staafjes. Was de sluimererwten en snijd ze in schuine schijfjes. Pel de zilveruitjes. Snijd de champignons in vieren. Pel de ui en snijd hem grof.
3 Schrob de krielaardappeltjes onder stromend water schoon. Kook ze in de schil met een beetje zout op een tiental minuutjes halfgaar. Giet ze af en laat ze uitdampen.
4 Snijd het spek in blokjes. Verhit een eetlepel Solo in een antikleefpan en bak hierin de spekblokjes gedurende 1 minuut. Schep ze uit de pan en houd ze apart.
5 Wrijf de pan schoon met keukenpapier, verhit ze opnieuw en voeg 2 eetlepels Solo Vloeibaar toe. Bak nu de champignons, de zilveruitjes, de sluimererwten, de worteltjes en de rode ui samen gedurende 5 minuten. Zet ze opzij.
6 Wrijf de kippenbouten in met Solo Vloeibaar en kruid ze met zout, peper en paprikapoeder. Bak de bouten op een hete grillpan 1 minuut aan elke kant en leg ze in een ovenschaal.
7 Schik de gebakken groenten, de spekblokjes en de krielaardappeltjes rond de kippenbouten. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en strooi ze over de kip en de groenten. Roer 1 eetlepel Solo Vloeibaar door de groenten, schuif de schaal in de oven en laat gedurende 30 minuten garen.
Gebraden kip à la bonne femme is een recept van Solo Open Kitchen