Zoek
Tajine van kippenbouten en witloof
4
75 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 kippenbouten
8 stronkjes mini-witloof
3 uien
1 teentje knoflook
1 cm gember
250 gr couscous
1/2 kl kaneelpoeder
1/2 kl ras el hanout
snuifje saffraanpoeder
olijfolie
250 ml kippenbouillon
koriander, fijngesneden
1 el geroosterde sesamzaadjes
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Pel de uien en snij in partjes.
2
Pel de knoflook en snipper fijn.
3
Schil de gember en snij fijn.
4
Maak de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
5
Warm de oven voor op 220°.
6
Verhit 2 à 3 eetlepels olijfolie in een pan en stoof de ui glazig, schep vervolgens over in de tajine.
7
Meng de knoflook, gember, kaneelpoeder en de helft van de ras el hanout met enkele eetlepels olijfolie.
8
Wrijf de kippenbouten in met kruidenmengsel en leg ze in de tajine met de ui.
9
Overgiet het geheel met de kippenbouillon en bestrooi naar eigen smaak met koriander.1
0
Zet de tajine 20 minuten in de warme oven.1
1
Spoel het witloof en snij in de lengte in 2, verwijder de harde kern en snij iedere helft in de breedte in
2
1
2
Doe het witloof met de resterende ras el hanout in de tajine met de kip, een weinig kruiden met pezo.1
3
Zet nu het deksel op de tajine en laat nog 20 minuten garen.1
4
Werk af met de geroosterde sesamzaadjes en opdienen met de couscous.
Tajine van kippenbouten en witloof is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept