Vol-au-vent

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 *Zet water op en doe er de prei, selder, peterseliestengels en ui in zijn geheel in.
  • 2 *Voeg de kippenbouillon en de kip erbij en kruid goed met peper en zout.
  • 3 *Laat ongeveer 45 min. gaarkoken.
  • 4 *Rol ondertussen de balletjes.
  • 5 * Neem de gare kip en groenten uit de bouillon, kook de balletjes gedurende 10 min. in de bouillon en ontbeend de kip.
  • 6 * Neem de gare balletjes uit de bouillon en laat afkoelen, als het is afgekoeld kan je de bouillon ontvetten.
  • 7 *Maak een roux van boter en bloem doe er de ontvette bouillon bij en kruid de saus, pers een hele citroen en voeg toe naar smaak + i eierdooier.
  • 8 *Voeg stukjes kip, gehakt balletjes en rauwe in schijfjes gesneden champignons toe en gaar de champignons.
  • 9 *Je kan het geheel afwerken met een beetje room als je dit wenst.1
  • 0 *Serveer in een korstgebakje en versier met wat fijn gesneden peterselie.

Vol-au-vent is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vol-au-vent
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke vol-au-vent
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vol au vent met paddenstoelenragout
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vol-au-vent van zalm en garnalen
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Waterijsjes van fruitmix
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept