1 *Zet water op en doe er de prei, selder, peterseliestengels en ui in zijn geheel in.
2 *Voeg de kippenbouillon en de kip erbij en kruid goed met peper en zout.
3 *Laat ongeveer 45 min. gaarkoken.
4 *Rol ondertussen de balletjes.
5 * Neem de gare kip en groenten uit de bouillon, kook de balletjes gedurende 10 min. in de bouillon en ontbeend de kip.
6 * Neem de gare balletjes uit de bouillon en laat alles afkoelen, als de bouillon is afgekoeld kan je de bouillon ontvetten door het bovenste gestold vet eruit te scheppen.
7 *Maak een roux van boter en bloem doe er de ontvette bouillon bij en kruid de saus, pers een hele citroen en voeg toe naar smaak + 1 eierdooier.
8 *Voeg stukjes kip, gehakt balletjes en rauwe in schijfjes gesneden champignons toe, gaar de champignons in de saus.
9 *Je kan het geheel afwerken met een beetje room als je dit wenst.1
0 *Serveer in een korstgebakje en versier met wat fijn gesneden peterselie.