Baskische Kip

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sinaasappel en verdeel hem in partjes. Probeer zo weinig mogelijk -liefst niets- van het witte gedeelte van de schil of de vliesjes tussenin over te houden. Verwijder het vel van de chorizo en snij in plakjes.Halveer de olijven.Wrijf de kip in met peper en zout.Laat de tomaten uitlekken, dep ze droog en snij ze in stukken van 1 cm
    Voorbereiding
    swijze Verhit de olijfolie en bak de kip. Fruit de ui en paprika, look,chorizo , gedroogde tomaten (*) en rijst : omroeren tot de korrels bedekt zijn met olie. Blus met de bouillon en de wijn. Roer de tomatenpuree en paprikapoeder er door. Breng aan de kook en voeg de kip toe. De rijst moet onder staan.Leg de stukjes sinaasappel ertussen en bestrooi met de kruiden. Met deksel ongeveer een uur stoven, of een uur in een voorverwarmde oven van 180?C. Tot aan het (*) kan je alles op voorhand klaarmaken.

Baskische Kip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Baskische kip met chorizo
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met Baskische saus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baskische piperade en knapperige bayonneham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbouten op Baskische wijze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept