Kip In Het Potje

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Altijd de romertopf eerst 15 minuten minimaal onderdompelen in koud water
  • 2
    Voorbereiding
    swijze
  • 3 Dompel de Romertopf 15 minuten in koud water onder.
  • 4 Snijd de kip in 6-8 stukken.
  • 5 Vet de Romertopf met boter in en leg de kip, rauwe ham, tomaten, sjalotjes en laurier in de schaal.
  • 6 Smelt de rest van de boter, roer er de knoflook, mosterd, wijn, port, zout en peper door en schenk het mengsel over de kip.
  • 7 Zet de schaal zonder deksel in de oven, stel de oven in op 225 C en braad de kip in 1 uur en 15 minuten goudbruin.
  • 8 Serveer met in de schil gebakken aardappelen:
  • 9 Borstel de aardappelen goed schoon en bak ze 1 uur in de oven op 200 C.1
  • 0 Kruis de aardappelen halverwege de baktijd aan de bovenkant in en strooi er een beetje grof zeezout in.

Kip In Het Potje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept