Hete kip met komkommersalade.

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de kipreepjes op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • 2 Verhit de olie in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap, de ketchup en 200 ml water toe en breng aan de kook.
  • 3 Draai het vuur laag en stoof de kip 15 minuten.
  • 4 Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat.
  • 5 Breng de kip pittig op smaak met de sambal en voeg nog een flinke mespunt zout toe.
  • 6 Laat de kip nog 5 minuten zachtjes stoven
  • 7 Serveertips
  • 8 Serveer de hete kip met rijst en komkommersalade Lekker met kroepoek en een koel biertje om d "brand "te blussen.

Hete kip met komkommersalade. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Havermout-maïspannenkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelstamppot (hete bliksem)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept