Zoek
Hete kip met komkommersalade.
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
350 gr witte rijst
2 komkommers
2 el witte wijn azijn
500 gr kipfilet in reepjes
2 el olie
100 ml ketjap manis
50 ml ketchup
4 el pindakaas
2 el sambal ( of minder naar smaak)
Bereiding
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de kipreepjes op smaak met zout en (versgemalen) peper.
2
Verhit de olie in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap, de ketchup en 200 ml water toe en breng aan de kook.
3
Draai het vuur laag en stoof de kip 15 minuten.
4
Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat.
5
Breng de kip pittig op smaak met de sambal en voeg nog een flinke mespunt zout toe.
6
Laat de kip nog 5 minuten zachtjes stoven
7
Serveertips
8
Serveer de hete kip met rijst en komkommersalade Lekker met kroepoek en een koel biertje om d "brand "te blussen.
Hete kip met komkommersalade. is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Havermout-maïspannenkoekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Groentelasagne met komijnrijst
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelstamppot (hete bliksem)
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept