2 ’Een klassieke kipcocktail valt altijd bij klein én groot in de smaak. Toch is deze cocktail net-even-anders maar minstens zo’n lekker. Een klassieker in de dop?’
3
1
4 Breng de kipfilet in de kippenbouillon met de rozemarijn aan de kook. Voeg eventueel extra water toe zodat de kip helemaal onder staat. Houd de bouillon 10 minuten tegen de kook, draai het vuur uit en laat de kip in de bouillon afkoelen.
5
2
6 Zeef de bouillon en trek de kipfilets in plukjes. Meng de mayonaise met de kerriepoeder, de Italiaanse kruiden, 2 eetlepels kippenbouillon en peper naar smaak.
7
3
8 Bak de plakjes spek krokant uit in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Steek met de open kookring of glas 4 rondjes uit het brood en bak ze in het spekvet goudbruin en krokant.
9
41
0 Leg de toast op 4 borden en verdeel de kip over de toasts. Schep de kerriesaus erop en garneer met het Zeeuws spek.1
1
51
2 Vervang de kipfilet door kalkoen- of parelhoenfilet.