Kippesuprême met witloof en bieslooksaus

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Reinig de witloofstronken en spoel ze
  • 2 Stoof ze in een ovenbestendige schotel in wat boter
  • 3 Voeg een glas water toe
  • 4 Kruid met peper, zout en wat muskaatnoot
  • 5 Dek af en zet ze in een oven van 170°C gedurende 1 uur
  • 6 Neem het witloof uit de schotel en laat het uitlekken
  • 7 Knijp er al het overtollige vocht uit (hou het vocht apart voor de saus!!)
  • 8 Kuis de kipfilets en snij ze horizontaal bijna volledig door (enveloppe maken)
  • 9 Draai ze om en klop ze wat platter met een stevig mes1
  • 0 Wikkel in elke filet 1 witloofstronk en knoop er een eindje keukentouw omheen1
  • 1 Bak de filets om en om goudgeel in boter en gaar ze nog 5 min. in een oven van 190°C1
  • 2 Schil de aardappelen en kook ze halfgaar1
  • 3 Bak de aardappelen in stukjes of schijfjes in boter (of olijfolie) tot ze goudbruin zijn1
  • 4 Haal de filets uit de pan en verwijder het keukentouw1
  • 5 Hou ze warm1
  • 6 Verwijder het bakvet en maak de bakresten los met de cognac en 1,5dl stoofsap van het witloof1
  • 7 Laat voor de helft inkoken en voeg er de room aan toe1
  • 8 Laat inkoken tot sausdikte (eventueel wat dikken met roux)1
  • 9 Kruid de saus en werk af met een klontje boter en de bieslooksnippers2
  • 0 Snij de kip met het witloof schuin in 3 stukken en leg ze op de voorverwarmde bordenLepel wat saus half op en half naast de kipSchep wat gebakken aardappelen op elk bordFris het bord op met een bosje waterkers en een lepel veenbessencompote

Kippesuprême met witloof en bieslooksaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Broccolischnitzel met gele rijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaartjes met frisse bieslooksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzel met bieslooksaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijsjes met koolraap in paprikasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept