Zoek
Gepaneerde kipfilet met knoflookmayonaise
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 grote kipfilets zonder vel
75 gr panco of vers wit broodkruim
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 el gehakte krulpeterselie
2 losgeklopte eieren
1 dl mayonaise
1 dl yoghurt of verse kaas
1 à 2 teentjes knoflook, geperst
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Snij elke kipfilet in 5 grote stukken.
2
Meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas en peterselie, afkruiden met pezo.
3
Wentel de stukken kipfilet eerst door het losgeklopte ei, daarna door het broodkruimmengsel.
4
Leg de stukken kip op een bakplaat en zet minstens 30 minuten koel weg.
5
Meng de mayonaise met de yoghurt of verse kaas en de geperste knoflookteentjes, breng op smaak met pezo, hou koel.
6
Verwarm de frituurketel tot 180° en bak hierin de kipblokjes goudbruin.
7
Dien op met een frisse salade met partjes tomaat, de knoflookmayonaise en vers stokbrood.
8
Kan ook warm of koud worden opgediend als aperitiefhapje, met de knoflookdip.
9
TIP: U kunt de gepaneerde kipfilets ook besprenkelen met solo vloeibaar en afbakken in een oven op 180° ipv in frituurvet.
Gepaneerde kipfilet met knoflookmayonaise is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ aardappelspies
50 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Spaanse clubsandwich met chorizo en omelet
20 min
Bekijk recept
Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met sinaasappeldressing
60 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Gepaneerde kikkerbilletjes
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept