Romige kipgratin afgedekt met stokbrood

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een waanzinnige ovenschotel, met kip, prei en een dakje van gesneden stokbrood met kruidenboter en kaas. Echt een TOPPERTJE
  • 2
    Voorbereiding
  • 3 Verwarm de oven voor op 220 graden
  • 4
    Voorbereiding
    swijze
  • 5 •Snijd de kipfilet in stukjes.. Verhit 20 gram kruidenboter in een koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de spekjes en de kipfilet ca 3 minuten.
  • 6 Schep de kip en de spekjes met een schuimspaan in een ovenschaal.
  • 7 • Roerbak in het achtergebleven vet de prei ca 2 minuten. Schep de prei door het kip-spekmengsel in de ovenschaal. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • 8 • Maak de saus:
  • 9 Smelt de boter in een kleine sauspan en roer er de bloem door tot het een glad geheel is, zonder te kleuren. 1
  • 0 Roer er geleidelijk de warme bouillon bij, telkens een scheutje als het vorige scheutje is opgenomen. 1
  • 1 Breng op smaak met zout en peper en laat het nog 5 minuten sudderen. Roer de peterselie er door en schenk de saus over het kipmengsel. 1
  • 2 • Besmeer de sneetjes stokbrood aan 1 kant met de rest van de kruidenboter en dek hiermee de ovenschotel af. Strooi de kaas over het brood.1
  • 3 Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht 20 minuten goudbruin en door en door heet worden.

Romige kipgratin afgedekt met stokbrood is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept