Zoek
Marokkaanse stoofpot
4
35 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 gr kipfilet
150 gr wortel
1 rode paprika
1/2 courgette
2 flinke uien
2 teen knoflook
100 gr gedroogde abrikozen
1 blik tomatenblokjes op sap
1 tl gerookte paprikapoeder
2 tl ras el hanout
zeezout
Bereiding
1
Snij de uien in ringen en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.
2
Snij de kipfilet in stukken en bak deze rondom bruin. Voeg alle droge specerijen toe en bak dit kort mee!
3
Snij de paprika, de wortel, de courgette in stukken en voeg deze bij de kip. Bak de groenten aan en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.
4
Halveer de abrikozen en voeg deze bij de stoofpot. Laat de stoofpot ongeveer 35 minuten op een zacht vuur garen.
5
Breng de stoofpot op smaak met wat zeezout. Serveer met couscous.
Marokkaanse stoofpot is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Couscous met koolraap
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept