1 Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar is veel lekkerder dan van de (afhaal)Chinees.Maak alle groente schoon,was ze en laat goed uitlekken en snij ze zoals staat beschreven. Snijd de kipfilet in reepjes. Bewaar apart van de rest. Doe de groente in een roestvrijstalen vergiet en laat uitlekken. Neem een wok, verwarm deze tot heet, doe daar de olie in. Die olie is zo heet. Wok eerst de kipfilet totdat ze goudbruin zijn, dan eruit halen. Begin dan in delen de groente te wokken, het hardste het eerste( wortel en peulen) want dat heeft de meeste tijd nodig. Voeg dan de smaakmakers toe, de champignons, blus af met de hete kippenbouillon en wok tenslotte de kipfilet nog even mee. Die groenten moeten namelijk wel wat knapperig blijven want dat is het lekkerste. . Indien nodig het laatste vocht eventueel wat binden met maizena. Smaak is lekker zacht/zoet met wat pit, erg lekker. Nu maar lekker smullen !
2 Serveertips
3 Wok er eventueel Chinese noedels/mihoen bij of serveer lekker met witte rijst.