Coq Au Vin

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kipdelen kruiden met zout en peper. In braadpan boter smelten en sjalot, knoflook en spekjes ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. Mengsel met schuimspaan uit pan nemen en apart houden.
  • 2 In achtergebleven bakvet kip in ongeveer 7 minuten rondom goudbruin bakken. ( afzuigkap afzetten! ). Verwarm de cognac in een juslepel ( niet helemaal volschenken ) boven een gas- of kaarsvlam. Houd de juslepel iets schuin, zodat de vlam bij de cognac komt en giet de brandende cognac direct over de dip in de pan. Als vlammen gedoofd zijn, bloem in pan strooien en ongeveer 2 minuten meebakken.
  • 3 Wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Champignons en kruiden toevoegen en afgedekt in ongeveer 45minuten zachtjes gaarstoven. Na 30 minuten sjalotmengsel door wijnmassa roeren en mee laten stoven.

Coq Au Vin is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met rijsttimbaaltje en courgettestukjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vruchtenstrudel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept