Vol au vent op zen vlaams

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de kip in een pan en zet net onder water , kruid met peper, zout en takje tijm .
  • 2 Breng aan de kook en laat de kip gaarkoken ( kooktijd is afhankelijk van de grootte en de ouderdom van de kip ,reken ong 45 min) .
  • 3 Doe de kip uit de pan en ontbeen ze , snijd het kippenvlees in stukjes en behoud
  • 05 liter kippenbouillon voor de saus .
  • 4 Maak een papje van 50 gr bloem en 3 el vloeibare boter (= beurre manié) .
  • 5 Draai mini balletjes van het gehakt en breng een
  • 05 l kippenbouillon aan de kook en gooi hierin de balletjes gehakt en schijfjes champignons , laat 5 min doorkoken .
  • 6 Zet het vuur zachter, doe het kippenvlees bij de kippenbouillon en bind de saus met de beurre manié.
  • 7 Zet de pan van het vuur en roer hierdoor de room en 2 eierdooiers , breng de vol au vent verder op smaak met peper.
  • 8 Vul de pasteitjes met de vol au vent en schik het teveel rond de pasteitjes .
  • 9 Eet smakelijk :)

Vol au vent op zen vlaams is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Vlaams pasteitje
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vlaams stoofvlees met Duvel
170 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw op z'n Vlaams
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Waterijsjes van fruitmix
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept