Paella met kip en pikante chorizo

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de safraan in een kommetje, voeg 2 eetlepels bouillon toe, roer en laat staan tot gebruik. Bestrooi de kippenboutjes met peper en zout.
  • 2 Verhit de Solo vloeibaar in een diepe pan en bak de kip in 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui en chorizo toe en bak even mee. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog 1 minuut verder.
  • 3 Voeg de rijst toe en bak hem al roerend mee tot de korrels mooi blinken. Door de rijst te bakken ‘fixeer’ je het zetmeel en voorkom je dat de paella te kleverig wordt. Voeg de tomatenblokjes toe en giet er de rest van de bouillon en de opgeloste saffraan bij. Breng aan de kook, roer 1 keer goed door, zet het vuur zachter en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • 4 Voeg er in de laatste 10 minuten de erwten aan toe en roer goed om.
  • 5 Serveer de paella in een diep bord.

Paella met kip en pikante chorizo is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept