2 meng de boter (op kamertemperatuur) goed met de kipkruiden.
3 neem een braadslee en leg de kip erin.
4 wrijf de kip in met de boter. zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de boter. dit zorgt ervoor dat het vel beschermd is tijdens het bakken.
5 snij de tomaten, paprika, champignons, zoete aardappel, pastinaak, uien, courgettes en aubergines in zeer grove stukken. en leg ze in de genoemde volgorde in de schaal.
6 druk de tenen look 1 voor 1 stuk. net zodat je de vellen eraf kan halen en de look wat gebarsten is . en leg deze bij op de schaal.
7 kruid de groenten nog wat bij met peper en zout.
8 zet de schaal gedurende 2 uur in de oven. vergeet ook niet om de kip af en toe te bedruipen met het vocht in de schaal. zo krijg je sappige en lekkere kip.
9 voor het slaatje was je de rucola en doe je deze in een kom. hier voeg je dan wat gehakte walnoten bij en groene appel in julienne. kruiden doe je met frambozenazijn en wat suiker.1
0 ongeveer een kwartier voor dat de kip klaar is kook je de rijst en baktat. kruid deze wat bij met wat zout en doe er ook een klein klontje boter door.1