Kipfilet met Pesto Rosso

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Maak een aantal inkepingen in de kipfilets aan de bovenkant en leg deze in een ovenschaal. Vul de inkepingen met pesto, en smeer de rest van de bovenkant ook in met pesto (ongeveer 2 volle eetlepels per kipfilet).
  • 3 Bestrooi het geheel met pijnboompitjes (stop er ook een paar in de inkepingen), en schenk er dan een flinke scheut olijfolie overheen. Zet de schaal in de oven en bak de filets in ongeveer 25 minuten gaar.
  • 4 Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd in grove stukken. Pel de ui en snijd in partje. Snijd de courgette doormidden en vervolgens in de lengte in plakken. Doe alle groentes in een ovenschaal en meng met wat olijfolie. Knijp het teentje knoflook erboven uit en breng op smaak met peper en zout. Zet naast de ovenschaal de laatste 20 minuten bij de kipfilet in de oven.

Kipfilet met Pesto Rosso is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pesto-preistamppotje met chorizo
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met pesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wit bolletje pit
- 10 min-
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept