Kipfilet en gebakken aardappeltjes

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was en schil de aardappelen en snij ze in 2 cm dikke blokjes.
  • 2 Snijd de selder en de ui fijn.
  • 3 Verhit 3 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie in een wok en bak de ui, selder en het spek of de salami 2-3 minuten op een laag vuurtje.
  • 4 Voeg de aardappelen en tijm toe. Zet een deksel op de wok en bak 10 minuten.
  • 5 Meng het citroensap en de schil met de kruiden en de olijfolie en wrijf daarmee de kipfilets in.
  • 6 Verhit een pan en bak de kipfilets op een heet vuur zo’n 10 tot 12 minuten. Draai ze regelmatig om en schep er de olijfolie/braadvocht over. Neem het deksel van de aardappelpan en bak nog zo’n 3 tot 5 minuten verder tot ze goudbruin zijn.
  • 7 Serveer met veldsla, brood en sinaasappelpartjes.

Kipfilet en gebakken aardappeltjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept