Kip 'al potacchio'

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snijd de ui en de knoflook fijn.
  • 2 Verhit de olie in een braadpan, leg de stukken kip in de pan, bestrooi met peper en zout en bak de kip in een paar minuten bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze 3 minuten op een laag vuur mee.
  • 3 Zet het vuur iets hoger. Voeg de tomatenpuree toe, meng goed en bak 2 minuten mee. Let op dat de saus niet donker wordt! Voeg de wijn toe.
  • 4 Stoof de kip met een deksel op de pan, op een laag vuur, in ca. 1 uur gaar. Voeg af en toe een scheutje warm water toe. Voeg de takjes rozemarijn halverwege de bereidingstijd toe.
  • 5 Verdeel de kip over 4 borden en schep er wat van het stoofvocht over.

Kip 'al potacchio' is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept