Aromatische rijst met rozijnen en amandelen

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wel de rozijnen gedurende 10 minuten in lauw water, afgieten. Snijd ondertussen de prei in smalle ringen en de paprika in stukjes. Houd de helft van de stukjes paprika apart voor de spiesjes.
  • 2 Verhit 2 eetlepels margarine in een diepe pan en roerbak de prei en de andere helft van de paprika gedurende 3 minuten. Voeg de Knorr Bouillonketeltjes Kip toe, laat ze smelten en schep ze door de groenten.
  • 3 Meng 1½ theelepel kaneel, 1 theelepel peper, de rijst en de rozijnen met de groenten. Voeg het druivensap en 300 ml water toe. Breng het vocht aan de kook, even roeren, leg een deksel op de pan en kook de rijst op het laagste pitje gedurende ca. 15 minuten. Tussentijds 2x omscheppen. Zet het vuur af en laat de rijst 10 minuten staan.
  • 4 Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes, rijg telkens een paar stukjes kip met daartussen stukjes paprika aan de spiesen. Bestrooi ze met de rest van de kaneel, wat peper en wat zout. Bestrijk ze met wat vloeibare margarine.
  • 5 Rooster de kipspiesjes in een hete grillpan of onder de grill rondom bruin en gaar, gedurende ca. 10 minuten.
  • 6 Hak de amandelen grof. Schep ze door de rijst. Verdeel de rijst over 4 warme borden en leg de spiesjes erop.

Aromatische rijst met rozijnen en amandelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelkruimelcake
25 min Gebak
Bekijk recept
Appel-perencompote
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken
35 min
Bekijk recept