Kipstoofpotje met balsamico en gedroogde tomaatjes

1
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Pel en snipper het uitje en de knoflook.
  • 2 Verwarm 1 eetlepel olie van de tomaten in een pannetje en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de ui toe en bak deze 3 min. mee. Voeg de knoflook en gedroogde tomaat toe en bak nog 1 min.
  • 3 Voeg 200 ml heet water, het bouillonketeltje, en 1 eetlepel balsamico azijn toe. Laat het keteltje smelten, schep alles door elkaar en breng het aan de kook. Voeg naar smaak peper toe. Schep alles in het stoofpotje en leg het dekseltje erop. Zet het stoofpotje direct in de oven en stoof de kip in 50-60 min gaar.
  • 4 Snijd het witloof ondertussen in de lengte in 8 stukken. Leg ze in een passend ovenvast schaaltje. Bedruppel het witloof met 2 theelepels olie van de tomaten en ½ eetlepel balsamico azijn. Dek het schaaltje af en laat het witloof naast de kip in de oven in ca. 30 min. gaar worden. Schil in de tussentijd de aardappelen en kook ze gaar. Afgieten.
  • 5 Voeg de Maizena Express aan het kipstoofpotje toe en warm alles 3 min. door. Roer nog ½-½ eetlepel balsamico (naar smaak) door het kipstoofpotje. Zet het kipstoofpotje op een groot bord. Schep het witloof en de aardappelen ernaast.

Kipstoofpotje met balsamico en gedroogde tomaatjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Kipstoofpotje met prei en spek
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipstoofpotje met foelie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipstoofpotje uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Frans stoofpotje met kipsaucijzen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept