1 Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) eraf. Kook ze in ruim kokend water tot ze gaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
2 Breng ½ l water met de bouillontablet aan de kook. Roer tot het is opgelost. Leg de kipfilets in de hete bouillon, breng het weer tegen de kook aan. Zet direct het vuur op z’n laagst en laat de kip in 10-12 min. gaar worden.
3 Was ondertussen de krieltjes. Zet ze op in koud water, breng ze aan de kook en laat ze 10 minuten koken. Afgieten.
4 Verwarm de Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5 Haal de kipfilets uit het vocht leg ze op een snijplank, snijd ze in dunne sneetjes en leg die op 4 warme borden. Bestrooi met wat peper.
6 Leg de asperges ernaast, schep de krieltjes erbij en schep een lepel saus over de asperges en de kip. Strooi de fijngeknipte bieslook erover en garneer met de sprietjes bieslook.
Asperges met gepocheerde kipfilet is een recept van Solo Open Kitchen