1 Dep de schnitzels droog en bestrooi ze met peper en zout. Leg op elke schnitzel een plakje rauwe ham en ca 1 1/2 el gedroogde cranberry's.
2 Rol ze stevig op en zet de rolletjes vast met keukengaren. Bak ze om en om even bruin in een antiaanbakpan met 2 el boter. Leg ze in de gaatjes pan van de stoomoven met de dichte pan eronder. Stoom ze op stoomstand 100 graden 100 % stoom in 15-20 minuten gaar. ( Dit is afhankelijk van de dikte)
3 De rolletjes zijn door de stoombereiding heerlijk mals en zacht.
4 ZO KAN HET OOK....
5 In de stoompan.. Stoom het vlees al dan niet verpakt in aluminiumfolie of huishoudfolie 15-20 minuten in de gaatjes pan boven de water pan met deksel. Grill het daarna in de grillpan voor een mooi bruin korstje.
6 Ik serveerde er rode kool bij met 2 el rode port en de cranberry's die ik over had en gewoon met een gekookte aardappel.
7 Recept komt uit het kookboek: "Koken met stoom" Eigen foto.
Kalkoenschnitzel gevuld met rauwe ham is een recept van Solo Open Kitchen