Zoek
soesjes bij champagne
300 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
60 gr bloem
1 teen look
1 eetlepel Solo
200 gr gereinigde en gewassen kippenlevertjes
1 st sjalot
25 ml cognac of marc
50 ml porto
250 ml kalfsfond eventueel poeder of pasta
3 st gelatineblaatjes
50 gr geklaarde solo of olie
200 ml slagroom 35-40%
1 eetlepel Solo
speculaas
Bereiding
1
De bloem gedurende ongeveer 4 min in een oven van 200°C laten kleuren al ompscheppen .
2
Aan de geklaarde solo de bloem toevoegen, goed roeren . Laten afkoelen
3
Bak de kippenlevers, het sjalotje en look aan in Solo.
4
Doe er de cognac, de porto bij , flambeer, en blus met de fond en laat een 5-tal minuten zacht koken.
5
Zeef de levertjes en laat het vocht wat inkoken
6
Bind ze met een beetje bruine roux ( hou de rest voor andere bereidingen) en doe er de geweekte gelatineblaadjes.
7
Doe saus en kippenlevers in de mixer, maal het zeer fijn, passer door een zeef ,laat afkoelen.
8
voeg de room bij de mousse van kippenlever en controleer de smaak. Goed peperen en zouten !
9
verkruimel grof de speculaas en laat bakken in de eetlepel solo, zodat de speculaas geen vocht meer kan opnemen. Meng voorzichtig onder de mousse .1
0
Maak kleine soesjes met water, Solo, bloem, eieren en zout volgens het gewone recept en vul met het mengsel. Versier volgens inspiratie; 1
1
Het is de bedoeling dat de speculaas in de mond kraakt midden in de smeuïge mousse
soesjes bij champagne is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Champagne flip
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Granité met champagne, aardbeien en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gefrituurde olijf-aardappelsoesjes
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Kaassoesjes
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min
Gebak
Bekijk recept