Thaise curry van kip en groente met witte rijst

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  • 2 Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd fijn. Verwijder eventuele lelijke bladeren van de kool en snijd de kool in dunne repen. Pel, halveer en snipper de uien. Snijd de kip in stukken van 4 cm.
  • 3 Laat in de tussentijd een wok of een grote, diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst de Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de kip toe en roerbak 4 minuten. Voeg de gesnipperde ui en de paprikastukjes toe en roerbak 2 minuten. Voeg de kool toe en roerbak nog eens 3 minuten.
  • 4 Roer de rode currypasta erdoor, 2 eetlepels bouillonpoeder, 50 ml warm water en de kokosmelk. Breng aan de kook en roer dan de sojascheuten erdoor. Verdeel de rijst over 4 voorverwarmde borden. Schep de curry met kip en groente over de rijst.

Thaise curry van kip en groente met witte rijst is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept