1 Verwarm circa 2 el olie in de pan en fruit de knoflook, ui en gesnipperde Spaanse peper enkele minuten. Kieper er dan het glaasje witte wijn bij om het geheel te blussen en laat het inkoken, zodat al het vocht is verdampt. Geen nood, ook kinderen mogen ervan eten. De alcohol in de wijn verdampt en alleen de smaak blijft over en als je niet van wijn houdt, dan laat je 'm gewoon weg en blus je met een scheutje kippenbouillon.
2 Als het vocht is verdampt voeg je de tomaten stukjes op sap erbij ( Je kunt ook tomatenblokjes nemen, maar ik vind de smaak ervan minder) en laat het geheel lekker pruttelend indikken, totdat een dikke saus is verkregen.
3 Ondertussen snij je de kipfilets in dunne plakjes. Bestrooi ze met peper en zout en wat bloem en bak ze gaar en bruin in de andere 2 el olie.
4 Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kipreepjes in een ovenschaal en bedek ze met de saus en eventueel nog wat oregano naar smaak.
5 Leg bovenop de plakken kaas en schuif in de oven voor 20 minuten, totdat de kaas lichtbruin en gesmolten is.
6 Serveer dit heerlijke gerecht met pasta en een frisse salade.
7 Ik gebruikte speltpasta.
8 Uit praktisch oogpunt maakte ik dit gerecht voor 4 personen, maar heb de helft van de saus en kipfilet ingevroren voor een andere keer. Zonder kaas uiteraard. Dus de ontdooide gebakken kipreepjes en saus in een oven schaal kaas erop en in de oven.
9 Ondertussen kookt je pasta en maak je de salade.1
0 Voilá een snelle heerlijke maaltijd voor
21
1 Eigen invulling op een bestaand recept en eigen foto.