Borrel Kipsaté Spiesjes

4
25 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kipfilets in blokjes of in reepjes en rijg 3 blokjes of een reepje aan een satéprikker. Meng de honing met de sojasaus, sesamolie, kruiden en zout tot een marinade.Bestrijk de spiesjes rondom met deze marinade en laat ze ca. 60 minuten staan om in te trekken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 190 graden.Leg de spiesjes naast elkaar in een ovenschotel en bak ze 20-25 minuten . Of leg de spiesjes naast elkaar op een rooster met daaronder een braadslee en grill ze 5-7 minuten per kant op 275 °C. Draai de spiesjes dan halverwege om en bestrijk ze met de vrijgekomen marinade.
  • 3 Serveer deze spiesjes warm( met warme satésaus) koud met een saus van 2 el ketchup en 2 el milde chilisaus. Hou je van pittiger, dan kun je de verhouding anders maken en iets meer chilisaus toevoegen.
  • 4 Je kunt er ook een warme satésaus bij serveren.
  • 5 Daarvoor heb je nodig,1 ui, gesnipperd, 1 eetlepel olie,
  • 6 125 g pindakaas, 2 eetlepels sojasaus, 125 g santen, 1 eetlepel chilisaus
  • 7 Fruit voor de satésaus de ui in de olie en voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat de saus onafgedekt op een laag vuur indikken.
  • 8 Eigen recept en foto.

Borrel Kipsaté Spiesjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Spiesjes van poffertjes met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept

Mezze met feta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bob de Hurricane
0 min
Bekijk recept
Diepvriestaart
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Superlekkere Nootjesmix Voor Bij De Borrel
0-10 min -
Bekijk recept