kip korma

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2
    - Snij de kipfilet in repen van 4 bij 1 cm.
  • 3
    - Snipper het knoflook en de ui fijn.
  • 4
    - Laat het bouillonblokje en de saffraan oplossen in 1/2 dl heet water.
  • 5
    - Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  • 6
    Voorbereiding
  • 7 (15 min.)
  • 8 1 Verhit de boter en de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de kruiden en de gemalen kokosnoot toe en bak nog 1 min.
  • 9 2 Voeg de kippenreepjes toe en bak 5 min. goudbruin.1
  • 0 3 Overgiet met de yoghurt, de bouillon en de kokosmelk. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid naar smaak met peper en zout.1
  • 1 4 Bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.1
  • 2 Afwerking1
  • 3 Serveer met basmatirijst of pitabrood dat u in repen gesneden hebt. Serveer met wat geraspte wortelen.1
  • 4 Tip1
  • 5 meer dan 41
  • 6 Bij een Indische rijsttafel horen veel verschillende gerechtjes (vlees, kip, vegetarisch, warme of koude groentebereidingen), die geserveerd worden met rijst natuurlijk en eventueel wat pitabrood. Elke gast kan één gerecht maken (thuis of bij de gastheer of -vrouw als u samen wil koken), zodat er keuze genoeg is. Op deze pagina en de volgende vindt u alvast 2 ideetjes. Gebruik een schotelwarmer om alles lekker warm te houden aan tafel.

kip korma is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Korma vlees met korianderrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische korma met kokosmelk
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept