KOKOSRIJST MET GEMARINEERDE BOONTJES EN KIP

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 snipper de sjalotten fijn. Snij de kipfilet in reepjes van 2cm en bestrooi met het kerriepoeder.
  • 2 Kook de prinsessenboontjes gedurende 8 minuten gaar in een kookpot met lichtgezouten water zonder deksel. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. hou warm
  • 3 breng de kokosmelk aan de kook samen met 2DL water en kook er de rijst in gaar. Verhit 2 EL olijfolie in een braadpan en bak de kippenreepjes gedurende 2 minuten langs alle kanten goudbruin. verlaag de temperatuur , kruid met peper en zout en laat 5 minuten verder gaar worden. Giet de kippenbouillon in de pan en laat 5 minuten verder koken. Bind de saus eventueel met instantsausbinder. Verhit 1EL olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig . blus met de ketjap manis. voeg er de prinsessenboontjes aan toe en laat alles even opwarmen.

KOKOSRIJST MET GEMARINEERDE BOONTJES EN KIP is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Thaise kip met spitskool en kokosrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip paniki met banaan en kokosrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosrijst met paksoi
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosrijst met rendang
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept