1 snipper de sjalotten fijn. Snij de kipfilet in reepjes van 2cm en bestrooi met het kerriepoeder.
2 Kook de prinsessenboontjes gedurende 8 minuten gaar in een kookpot met lichtgezouten water zonder deksel. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. hou warm
3 breng de kokosmelk aan de kook samen met 2DL water en kook er de rijst in gaar. Verhit 2 EL olijfolie in een braadpan en bak de kippenreepjes gedurende 2 minuten langs alle kanten goudbruin. verlaag de temperatuur , kruid met peper en zout en laat 5 minuten verder gaar worden. Giet de kippenbouillon in de pan en laat 5 minuten verder koken. Bind de saus eventueel met instantsausbinder. Verhit 1EL olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig . blus met de ketjap manis. voeg er de prinsessenboontjes aan toe en laat alles even opwarmen.
KOKOSRIJST MET GEMARINEERDE BOONTJES EN KIP is een recept van Solo Open Kitchen