Loempia met witloofjulienne

4
30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de kipfilet en het witloof in reepjes. Verhit een wok en doe er Solo in. Roerbak de kipreepjes met het witloof en de taugé en voeg de hoisinsaus toe. Snijd het bosuitje in ringetjes en schep door het kipmengsel.
  • 2 Maak de dipsaus: Snijd de chilipeper en het bosuitje in ringetjes en meng ze met de rest van de ingrediënten.
  • 3 Verwarm het frituurolie voor op 180°C.
  • 4 Leg telkens een vel op je werkblad, met de punt naar je toe. Schep er een hoopje vulling op en plooi de linker- en rechterpunt over de vulling. Plooi de onderste punt over de vulling heen en rol op tot een mooie loempia. Herhaal tot alle vulling of loempiavellen opgebruikt zijn.
  • 5 Bak de loempia’s goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dipsaus (of met zoetzure chilisaus).

Loempia met witloofjulienne is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Sesambol gehakt & zoete pannenkoek
10 min
Bekijk recept
Knapperige visloempia's
25 min-
Bekijk recept