1 Maal de pinda's fijn met de staafmixer of een keukenmachine. Hak de ui en de knoflook heel fijn. Meng het currypoeder met de Maïzena® Plus, en los dit op in de koude kokosmelk. Voeg de pinda's met de knoflook en ui toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm zachtjes terwijl u blijft roeren, de saus is klaar wanneer deze begint in te dikken.
2 Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet alles in een gratineerschaal. Snijd de kipfilets in stukjes. Rijg 2 of 3 stukjes kip aan iedere satéprikker. Leg de spiesen in de schaal en bedruip ze met de marinade met behulp van een lepel. Laat ongeveer een uur marineren. Verwarm de oven voor op 240-270°C (stand 8-9).
3 Zet de schaal met de spiesen en de marinade gedurende 10 minuten in de oven op 240°-270°C (stand 8-9). Draai de spiesen iedere 3 minuten om en bedruip ze daarbij met de marinade.
4 Serveer de spiesen met de satésaus en Thaise rijst. Bestrooi de saus voor het opdienen met de fijngehakte koriander.
5 Weten of deze pinda’s glutenvrij zijn? Bekijk de verpakking of contacteer de fabrikant.