Kip met Boursin-champignonssaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dep de kipfilets met keukenpapier droog en bestrooi ze aan beide kanten met zout en versgemalen peper.
  • 2 Verhit de zonnebloemolie en boter in een hapjespan of diepe koekenpan. Bak de kipfilets rondom bruin in ± 5 minuten. Zet het vuur lager en laat ze in nog 10 minuten gaar worden. Haal de filets uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie zodat ze warm blijven.
  • 3 Voeg het sjalotje toe aan het achtergebleven braadvet en fruit even aan. Voeg de champignons toe en bak tot ze hun vocht loslaten. Voeg de wijn toe en schraap de aanbaksels los van de bodem van de pan. Laat het geheel zachtjes koken totdat de helft van de wijn is verdampt.
  • 4 Voeg de Boursin en de peterselie toe en laat de Boursin smelten. Breng de saus zonodig op smaak met zout en versgemalen peper. Als de saus te dik is kun je nog wat wijn toevoegen.
  • 5 Snijd de kipfilets schuin in plakjes, verdeel over (voorverwarmde) borden en schep de helft van de saus over de kip. Serveer de resterende saus er apart bij.
  • 6 Lekker met rijst of pasta en een frisse salade of sperzieboontjes
  • 7 of broccoli

Kip met Boursin-champignonssaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

VARKENSHAAS MET CHAMPIGNONSSAUS EN KRIELTJES
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
tagliatelli met cordon-bleu
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met champignonsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoek met champignons
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept