1 Wikkel de sneetjes gerookt spek rond de kwartels. Bestrooi met zout en peper en laat ze 10 min. in de braad-/stoofpan bruineren in 20 g Solo en 1 eetlepel olie. Zet de kwartels opzij in een schaal.
2 Snipper de ui. Was de rode kool en snijd hem in fijne reepjes. Laat de ui en de kool gedurende 10 min. in de braad-/stoofpan fruiten in het restant van de Solo en olie.
3 Voeg tijm en laurier toe. Bestrooi met suiker en giet er vervolgens de crème de cassis of port, 150 ml water en de wijnazijn bij. Voeg peper en zout toe, dek af en laat gedurende 1 uur en 30 min. op een heel laag vuur koken. Roer af en toe om.
4 Leg de kwartels erop zodra de kool goed gaar is en laat 15 min. afgedekt op een zacht vuur koken. Dien rechtstreeks in de braad-/stoofpan op.
5 Dit is een recept van “Le Creuset”
Stoofpannetje van rode kool en kwartels is een recept van Solo Open Kitchen