Stoofpannetje van rode kool en kwartels

4
135 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wikkel de sneetjes gerookt spek rond de kwartels. Bestrooi met zout en peper en laat ze 10 min. in de braad-/stoofpan bruineren in 20 g Solo en 1 eetlepel olie. Zet de kwartels opzij in een schaal.
  • 2 Snipper de ui. Was de rode kool en snijd hem in fijne reepjes. Laat de ui en de kool gedurende 10 min. in de braad-/stoofpan fruiten in het restant van de Solo en olie.
  • 3 Voeg tijm en laurier toe. Bestrooi met suiker en giet er vervolgens de crème de cassis of port, 150 ml water en de wijnazijn bij. Voeg peper en zout toe, dek af en laat gedurende 1 uur en 30 min. op een heel laag vuur koken. Roer af en toe om.
  • 4 Leg de kwartels erop zodra de kool goed gaar is en laat 15 min. afgedekt op een zacht vuur koken. Dien rechtstreeks in de braad-/stoofpan op.
  • 5 Dit is een recept van “Le Creuset”

Stoofpannetje van rode kool en kwartels is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kwartelfilets met Spaanse spinazie
30 min-
Bekijk recept
Kwartels met clementines en honing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kwartel met geurige couscous
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stoofpannetje van tarwe met groenten en gembersaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kersen met porto en specerijen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomers stoofpannetje met snijbonen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bosbessentaart
35 min Voorgerecht
Bekijk recept