Godardsaus

4
25 min
Bijgerecht
5 sterren op basis van 1 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak een mirepoix van de ui, de selder en de wortel. Je snijdt ze hiervoor in brunoise (fijne dobbelsteentjes)
  • 2 Snijd de ham of het spek in blokjes.
  • 3 Snijd de champignons in fijne brunoise.
  • 4 Stoof de mirepoix in een beetje vetstof. Voeg dan de ham of het spek toe en laat samen nog 2 minuutjes verderstoven.
  • 5 Blus de pan met de witte wijn en laat inkoken tot 1/3 van het volume.
  • 6 Voeg hierna de demi-glace toe, roer goed en laat opnieuw inkoken. Heb je geen demi-glace in huis? Voeg dan rundsbouillon toe en laat die inkoken. Je zal dan voor het serveren de saus wel wat moeten binden.
  • 7 Als de saus de gewenste dikte heeft, zeef je ze door.
  • 8 Werk af met de brunoise van champignons.

Godardsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Godardsaus
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Godardsaus
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept