Tomatensaus

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de selder met blaadjes, wortel, ui en de look in kleine stukjes.
  • 2 Stoof ze aan in een diepe pan met dikke bodem in ongeveer 6 eetlepels olijfolie.
  • 3 Laat zachtjes bakken tot de stukjes halfgaar en glazig zijn.
  • 4 Voeg er de tomaten met het sap aan toe, kruid goed met pezo en voeg er ook het half bouillonblokje aan toe.
  • 5 Laat onder gesloten deksel minstens 45 minuten zachtjes sudderen, af en toe eens roeren.
  • 6 Haal de pan van het vuur en mix de saus naar eigen wens met een staafmixer (best niet volledig glad).
  • 7 Laat de saus afkoelen, dan dikt ze nog wat in.
  • 8 Warm ze terug op in een weinig olijfolie of een scheutje water.

Tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept