Zoek
Stroganoffsaus
6
15 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 uien
1 teentje look
2 eetlepels bloem
beetje boter
3 dl water
1 à 2 bouillonblokjes
1 doosje tomatenpuree
1 scheut Engelse saus (worstershire)
3 eetlepels droge witte wijn
200 gram champignons in schijfjes
6 kleine augurken (bokaal)
2 dl room
gehakte peterselie
Bereiding
1
In een beetje boter stoof je de uien met het teentje look.
2
Voeg de bloem bij, meng goed en laat wat doorkoken (bloemsmaak weg).
3
Giet er 3 dl water bij + 1à2 boullonblokjes + 1 doosje tomatenpuree + scheut Engelse saus + 3 lepels witte wijn en laat het opkoken.
4
Voeg er - de apart gestoofde - champignons bij, samen met 2 dl room en de gehakte peterselie.
5
Past uitstekend bij varkensgebraad (peper en zout + paprikapoeder op het vlees doen).
Stroganoffsaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Stroganoffsaus
15 min-
Bekijk recept
Funpasta met kip en stroganoffsaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddestoelenragout met schnitzelreepjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stroganoffsaus
15 min-
Bekijk recept
Funpasta met kip en stroganoffsaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddestoelenragout met schnitzelreepjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept