Mayonaise

4
10 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe het ei in de pot, voeg de olie toe
  • 2 Zet de staafmixer op de bodem, laat hem draaien en trek hem langzaam omhoog.
  • 3 De mayonaise is nu al vrijwel klaar, je hoeft hem alleen nog maar op smaak af te maken met azijn of citroensap, wat mosterd en evt. wat kruiden.
  • 4 Pas op met teveel zuur, dan wordt de mayonaise dun.
  • 5 Deze mayonaise is ongeveer een week houdbaar, dus alleen maken als je hem echt direct wilt gebruiken. Heb je minder nodig, dan kun je ook van 1 dooier en 1 dl. olie mayonaise maken.

Mayonaise is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Clubsandwich met forelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Club Sandwich ’Made in USA’
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Clubsandwich met forelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Club Sandwich ’Made in USA’
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept