Champignonroomsaus

4
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de champignons in plakjes. Maak een halve liter kippenbouillon, van één Knorr-bouillonblokje gemengd met water, en laat afkoelen. Hak de peterselie fijn en pers het sap uit een halve citroen.
  • 2 Bak de champignons 3 minuten in Solo vloeibaar en kruid ze met peper en zout. Besprenkel ze met het citroensap en houd ze even apart.
  • 3 Bereid de roux. Verhit een sauspannetje, doe er 40 g Solo wikkel in en laat smelten. Roer er de gezeefde witte bloem onder. Laat al roerend een tweetal minuutjes drogen op een zacht vuurtje.
  • 4 Voeg al roerend de afgekoelde kippenbouillon toe aan de roux. Laat twee minuutjes doorkoken. Roer er dan de room en de champignons door (samen met het kookvocht). Kruid af met peper en zout en laat alles nog even opwarmen, zonder te koken.
  • 5 Neem de pan van het vuur en voeg er de gehakte peterselie aan toe.

Champignonroomsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met champignonroomsaus en broccoli
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburgers met champignonroomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzels met champignonroomsaus
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Champignonroomsaus
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met champignonroomsaus en broccoli
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburgers met champignonroomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzels met champignonroomsaus
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Champignonroomsaus
30 min Bijgerecht
Bekijk recept