Baskische piperade

4
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Los het kippenbouillonblokje op in 250 ml warm water.
  • 2 Snijd de paprika’s in vier stukken en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprikastukken daarna in kleine dobbelsteentjes (brunoise).
  • 3 Pel de ui en versnijd hem ook in kleine dobbelsteentjes. Pel het knoflookteentje.
  • 4 Verhit een diepe pan, doe er 2 eetlepels Solo vloeibaar in en stoof de ui glazig. Pers er het teentje knoflook bij en laat even verder stoven zonder te kleuren.
  • 5 Voeg de paprikablokjes toe en stoof alles al roerend nog een drietal minuutjes verder, zodat de smaken zich goed vermengen.
  • 6 Blus de pan met de kippenbouillon en roer een eetlepel tomatenpuree door de paprika. Voeg de tijm en het laurierblaadje toe.
  • 7 Laat alles een twintigtal minuutjes gaar stoven op een laag vuurtje.

Baskische piperade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Piperade met Bayonneham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Piperade
45 min-
Bekijk recept
Piperade (gestoofde groenten met ei en rauwe ham)
45 min
Bekijk recept
Piperade met kabeljauw
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Baskische kip met chorizo
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met Baskische saus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baskische piperade en knapperige bayonneham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbouten op Baskische wijze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept