Spaanse saus ( 1 liter)

10
140 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Eerst maken we de bruine bloem: doe 4 el bloem in een anti-kleefpan en laat zonder vetstof bruinen, daarna afkoelen.
  • 2 Wortelen, uien en spek niet te fijn snijden (émincer).
  • 3 Solo in een kookpot of sauteuse laten smelten tot hazelnootkleur en de vette mirepoix (wortelen, uien, spek) laten kleuren (sauter).
  • 4 Tomatenpuree toevoegen (tomater) , alsook de in stukken gesneden tomaten, goed onderroeren.
  • 5 Bestrooien met bruine bloem (singer).
  • 6 Bevochtigen (mouiller) met bruine fond en een scheutje witte wijn.
  • 7 Kruiden (assaisonner) met pezo.
  • 8 Bouquet garni toevoegen, teentje look en eventueel champignonsteeltjes/restjes.
  • 9 Een 2 tal uur laten trekken op een zacht vuur (frémir).1
  • 0 Zeven door een puntzeef (chinois) en op smaak brengen met pezo.Deze saus kan je gerust zo opwarmen en serveren of toevoegen als bruine saus, en, je kan ze in porties invriezen om later te gebruiken.1
  • 1 Gerecht komt uit mijn cursus avondschool.

Spaanse saus ( 1 liter) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomijs met vijgensaus
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vlaflip anders
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomer-bowl
10 min
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept